PER POSAR-TE EN CONTACTE: femenipalautordera@hotmail.com
 

dissabte, de gener 10, 2009


NAVEGAN PER INTERNET...

L'ÙLTIM TREBALL DE LA CLARA A FUTBOL CATALUNYA:

Data: 08-01-2009



Lliga Nacional Juvenil: efecte 'B'
Fins a cinc segons equips encapçalen la classificació



Per CLARA CARDONA


Un cop acabades les vacances de Nadal, els equips de futbol s'han posat a la feina i han reprès els entrenaments i el dia a dia als clubs. Aquest cap de setmana, a més, ha estat per molts equips l'últim partit de la primera volta, un moment idoni per fer balanç del que es porta de temporada.


A la Lliga Nacional Juvenil no han estat menys, i molt segurament els que s'han detingut a valorar la classificació actual s'han adonat d'un fet ben curiós: les cinc primeres places de la taula estan ocupades pels segons equips juvenils. FC Barcelona B, Espanyol B, Cornellà B, Badalona B i Damm B lideren la classificació en aquesta categoria. I és que aquest està sent l'any dels "B", ja que Cornellà B, Badalona B i Damm B estan fent una molt bona temporada, aconseguint uns resultats que els han portat a la part alta de la classificació, lloc per somiar, fins i tot, en un hipotètic ascens. Un premi gairebé impossible, ja que aquests cinc equips no depenen d'ells mateixos per pujar a Divisió d'Honor, categoria on es troben els primers equips, per la qual cosa el "B" només pujarien en cas que l'"A" baixés. I ara mateix la situació de Barça, Espanyol, Cornellà, Damm i Badalona a la Divisió d'Honor no és gens dolenta, ja que tots es troben entre els deu primers del Grup 3.



Jugadors de primer any

A hores d'ara i amb aquesta circumstància, els dos equips que pujarien a Divisió d'Honor serien el Terrassa i el Mercantil, sisè i setè classificats, respectivament. Aquests són els primers clu
bs "A" de la taula. En total, dotze primers equips que s'han vist superats per plantilles d'un "B". La majoria de jugadors d'aquests equips són futbolistes de primer i segon any a la categoria de juvenil. Gran part són els nois nascuts entre els anys 1991 i 1993, sent els del 1991 molt a prop de fer el salt del "B" al primer equip, on bàsicament hi ha jugadors nascuts l'any 1990. Trobem el cas, per exemple, del FC Barcelona B, on majoritàriament hi ha jugadors de segon any.
A l'Espanyol, en canvi, tota la plantilla és de primer any, tret d'un que és d'últim any i de dos que són cadets. El ser un dels equips més joves de la categoria ha fet que hagin tingut dificultats i que els mateixos futbolistes hagin trobat canvis respecte l'any passat, quan jugaven a cadet.


Lluís Planagumà, el tècnic del Juvenil B de l'Espanyol, explica que hi ha una diferència abismal: "La Lliga Nacional és molt diferent, és molt més dura, i els que vénen de cadets ho troben ben diferent. Es troben que és un altre concepte, que s'abusa més, i han de posar en pràctica alguns aspectes que abans no eren necessaris i que a juvenil són vitals". En aquesta categoria els blanc i blaus s'han trobat amb equips amb molts jugadors d'últim any, amb més rodatge i experiència, una dificultat més per "sumar tots els punts que haguéssim volgut sumar".


Bons resultats

Si Barça B, Espanyol B, Cornellà B, Badalona B i Damm B es troben en aquesta situació tant bona a aquestes alçades de la lliga és perquè els resultats els acompanyen. Uns resultats fruit de l'esforç i el treball del dia a dia. Cal destacar el FC Barcelona B, que és líder en solitari amb 49 punts i amb uns registres rècords: no ha perdut cap partit, és el màxim golejador de la lliga amb 64 dianes i el mínim golejat. I és que els porters blaugranes tan sols han encaixat set gols. Per aquest motiu, els bons resultats i sobretot el treb
al col·lectiu i individual de l'equip blaugrana que dirigeix Francisco Javier Garcia ha estat recompensat amb un premi prou sucós: tres defenses, Sergi Gómez, Adrià Blanchart i Albert Dalmau, han estat convocats per la selecció espanyola sub-17. El migcampista Sergi Roberto també ha tingut el mateix reconeixement al seu treball.


Precisament, a la selecció sub-17 s'hi trobaran també tres jugadors blanc i blaus. Es tracta dels defenses Jordi Amat i Albert Blázquez, i del migcampista Pau Senent. De fet, la bona feina d'aquest equip ha tingut una doble recompensa, ja que a més d'aquests tres jugadors, també ha estat convocat el porter de l'equip, Edgar Badia, en aquest cas per la selecció catalana sub-18. Amb tants bon jugadors no és d'estranyar que l'Espanyol B es trobi en un moment tant dolç acabada la primera volta, ja que és el segon classificat i només ha perdut tres partits, tots tres per la mínima. Aquesta generació de futbolistes que està sorgint fa que en el salt de categoria de cadet a juvenil explotin en qualitat futbolística, afegint-se així al carro de noves promeses que mica en mica arribaran als primers equips.


En la mateixa situació es troben el Cornellà B i el Badalona B, empatats a 30 punts en la tercera i la quarta posició, respectivament, i la Damm B, que amb 28 punts tanca aquest grup de cinc equips "B" dominants a la Lliga. Per contra, només hi ha un equip "B" que no es troba a la part alta de la taula. Es tracta de l'Europa B, que ocupa una de les places de descens, la setzena, amb 13 punts.


Un fet molt curiós que beneficiarà els primers equips, ja que amb el relleu generacional, tard o d'hora aquests futbolistes del "B" passaran a formar part dels primers equips de juvenils. El que està segur, però, és que amb aquesta generació de jugadors el bon futbol està garantit, no només pels que s'han incorporat aquesta temporada a les files d'aquests grans "B", sinó que també pels jugadors que encara estan per arribar.


FOTOS: Gentilesa del RCD Espanyol i de la UE Cornellà

Etiquetes de comentaris:

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Olé el periodisme al Palautorderaaaaaaaaa!

jijijijiji

Felicitats reportera!

Núria

10 de gener, 2009 11:38  
Anonymous Anònim said...

És que aquesta nena és una machine!!! jo tb n'he trobat d'altres!!!

10 de gener, 2009 13:30  
Anonymous Anònim said...

OK, CARDONA!!!!!

10 de gener, 2009 16:01  
Anonymous Anònim said...

comorrrrrrrrr???
keeeeeeeeeeee???
era necessari això carlos?????

vale, i la última que ha escrit és la cris..que me la conosco!!!

11 de gener, 2009 20:34  
Anonymous Anònim said...

jejeje..publicitat gratuina Clara..per quan siguis famosa et recordis del humils!!

11 de gener, 2009 20:48  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home