PER POSAR-TE EN CONTACTE: femenipalautordera@hotmail.com
 

dimarts, d’abril 22, 2008


MÉS SOBRE LA RETIRADA DELS EQUIPS FEMENINS:

Primera: La desaparición de la U.E.Castellar, una realidad PDF Imprimir E-Mail

Las jugadoras de la U.E. Castellar queremos dar nuestra versión y salir en defensa de los hechos que han sucedido esta última semana, motivo por el cual el equipo ha sido dado de baja sin previo aviso a las implicadas. Nos debemos remitir al inicio de la temporada donde no encontramos el menor apoyo por parte de la entidad, principalmente, por el Sr.Manolo Pérez presidente del club, el cual ha desmerecido el equipo femenino en repetidas ocasiones.

Las chicas del Castellar que el año pasado estuvieron a un paso de optar a la categoría de Nacional, al llegar agosto se encontraron con que el Sr. Presidente de la Unión Deportiva Castellar no contaba en mantener el femenino. La dirección se desvinculó totalmente de nosotros y nos dijeron que: "si queríamos equipo nos hicieramos cargo de todas las gestiones: buscar jugadoras, entrenador, patrocinadores.. e incluso, que cada cual jugara en su pueblo".

Gracias al esfuerzo de todas el equipo echó adelante y empezó la temporada con 16 jugadoras en plantilla. Las condiciones en las que hemos entrenado han sido pésimas. No teníamos balones, ni petos, ni botellines de agua y ni siquiera botiquín. Hizimos un botiquín que no nos duró una semana, ya que alguien nos los robó. A las jugadoras que se incorporaron no se les proporcionó equipaje y hasta hace un mes no nos dieron un pantalón corto y unas medias y no a todas. También alguna vez hemos llegado al campo para jugar y nos hemos encontrado con el acceso al vestuario cerrado. Por suerte, le damos las gracias al Sr. Joan Curtiella que se hacía cargo de todo cuando teníamos algún problema.

Por estos motivos, y muchos más que hay, las jugadoras acordaron con el coordinador Sr. Pedro Invernon que tras las Fiestas de Navidad se haría el primer pago de 50 € y que el segundo pago se efectuaría en Semana Santa. En esta reunión el Club se comprometió a implicarse con el equipo.

A fecha de hoy las jugadoras no hemos visto mejora.

El viernes 4 de Abril el Club nos pidió la parte de dinero que faltaba poniendo como último día de pago el lunes 7 de abril, como el dinero no se entregó el miércoles 9 de abril el Sr. Pedro Invernon hizo una reunión con el equipo en la que las jugadoras expusimos los motivos por los cuales todavía no habíamos pagado ( no implicación, ni mejora por parte del Club en nada), se dijo que a finales de semana, sin falta, efectuaríamos el pago total de lo que faltaba. En esta reunión se nos insinuó que si no cumplíamos con lo acordado nos podrían dar de baja el equipo.

Antes de realizar el pago nos sorprendió la noticia de la baja del equipo. El viernes por la mañana La Radio de Castellar llamó a nuestra capitana para hacerle una entrevista sobre la baja y esta fue nuestra primera noticía.

La circular en la que explican sus motivos es la siguiente:

"Os comunicamos que, desgraciadamente, hemos tenido que dar de baja el equipo femenino de La UE Castellar.Los motivos son la falta de jugadoras y la falta de compromiso del equipo hacia el club que ha hecho que los integrantes del equipo se negaran reiteradamente a hacerse socias de la entidad como cualquier jugador del resto de equipos. Esperamos que esta baja sea temporal y la UE Castellar, en breve disfrutar otra vez de un equipo femenino.

Pere Invernon

Coordinador Futbol Base UE Castellar"

Con la que estamos totalmente en contra. En primer lugar porque se nos ha dado de baja sin avisarnos y en segundo lugar porque no es cierto la falta de jugadoras, al ser una plantilla de 16, aunque se sabe que hay motivos como el trabajo y las lesiones que a veces hacen tambalear un equipo.Por otra parte también reivindicamos el hecho de que el Sr. Manolo nunca, ha dado la cara y siempre ha usado intermediarios, no nos han querido dar una oportunidad y no nos ha apoyado cuando lo necesitábamos.

Y por último, el tema de no querer hacernos socias tampoco es cierto, nos gustaba formar parte de un Club pero con las mismas condiciones y privilegios que el resto de equipos que lo forman, cosa que no ha sido así. Para concluir nuestro escrito diremos que todas las jugadoras del femenino queremos hacer saber a todo el mundo que, a pesar de no obtener los mismos resultados que en la temporada anterior, estábamos absolutamente decididas a salir adelante y íbamos a todos los partidos con la ilusión y con las ganas de mejorar, pero el club presidido por el Sr. Manolo no nos ha dejado acabar la temporada con dignidad y este hecho nos obliga moralmente a plantearos la duda del porqué al equipo Femenino se le puede dar de baja sin decir nada.

El sentimiento de todas las jugadoras en este momento es de impotencia e indignación y esperamos poder sacar algo positivo de todo esto o como mínimo, sirva para que incidentes como este no se vuelva a repetir.


Etiquetes de comentaris:

17 Comments:

Anonymous Anònim said...

Apa!!!
que a les "critiques" d'aquest equip,us he possat un tema a "güevo"!

Insisteixo en que no sempre és així!!Encara que és el més habitual.

Sort que aqui teniu un presi que us "mima"!!

22 d’abril, 2008 10:58  
Anonymous Anònim said...

Reitero, amb aquest escrit, que gran part de la culpa la tenen els clubs. No em vull explaiar més però, si a sobre està format per homes, és encara més exagerat...

Sort que al Palau tenim un magnífic president...que va apostar per nosaltres des del principi i que també accepta (de fet crec que li encanta!!!) tenir dones pencant per tirar el club endavant...

D'això es tracta...de fomentar l'opinió i el diàleg...

Pobres les del castellar, la veritat és que em sap molt greu aquesta situació...

22 d’abril, 2008 10:59  
Anonymous Anònim said...

Jajajaj...Carlos, em sembla que hem escrit al mateix temps...tens raó eh??? has donat peu a que deixem de reprimir-nos en aquest tema!!!

PUT..... clubs masclistes!!!!! torneu 40 anys enrere i us hi quedeu siusplau...i a nosaltres deixeu-nos tirar endavant malparits!!!!

Perdó...

22 d’abril, 2008 11:00  
Blogger Teresa said...

Ara estem entrant en una època on molts equips ja tenen equips masculins en totes les categories i decideixen fer-ne un de femení. Però el fan sense cap mena de serietat, crec que són molts que el fan per fer, que només donen nom a l'equip i res més, les tenen com mascotes.
En el cas del Castellar, fa poques temporades va estar als primers llocs de la classifiació de Primera Catalana i hagués pogut pujar a Primera Nacional. I ara es troba sense equip.
És molt trist que alguns equips femenins acabin així.. és evident que això amb un equip d'homes mai passarà (per molt que també hi hagi falta d'implicació). El cas del Castellar no el conec gaire bé, i per tant no sé qui té la culpa de tot. Però com a jugadora tinc la tendència a pensar que és del president i directius.. com en la majoria de casos.
I com he dit abans el què em fa més ràbia, és que això en un equip d'homes mai passa, per molts problemes que hi puguin haver (que evidentment també hi són) mai es retiren.
Amb tot això de les retirades, em ve al cap quan fa 3 anys crec (4 potser) el Sabadell de Superlliga es va retirar. Creieu que un equip de Primera Divisió masculina es retiraria? Tots sabem la resposta.

En fi, així per resumir.. és una pena que en molts clubs no es lluiti pels equips femenins i que es decantin per la "solució" més fàcil.

Bé, aquí deixo el meu rotllo jaja

22 d’abril, 2008 12:27  
Anonymous Anònim said...

El tema és aquest Teresa...molts diuen que sovint el motiu també ve de les jugadores, de la seva poca motivació. Però no crec que sigui ben bé així...crec que la poca motivació ve de més amunt, del fet de que no s'estiguin tractant els equips a parts iguals.

De nou, el dia que els equips estiguin igualats en tracte, serà aleshores quan podrem parlar de que la culpa sigui per la falta de motivació. Però ara no és així...

Paula

22 d’abril, 2008 12:34  
Blogger Teresa said...

A veure jo tampoc dic que les jugadores siguem unes santes, perquè en molts equips si que i és aquesta falta d'implicació, i ho dic perquè ho he viscut en pròpia persona (no amb el Pradenc e jej), o sinó només mireu alguns equips de la nostra lliga, la poca serietat d'algunes jugadores..però el cas és això, que si que en el 80% de les retirades hi ha una manca de compromís per part del club.

Això d'espalair-me parlant del futbol femení ho hauria de fer més sovint jaja

22 d’abril, 2008 12:47  
Anonymous Anònim said...

TERESA,

estic d'acord amb tú,com veus la Paula és molt radical i per ella les jugadores mai tenen culpa,encara que mès de la mitad de les retirades d'aquest any han sigut per falta de compromis,a primera i sobre tot a segona.Com a tot,i ja parlavam la setmana passada d'això,no nomes és buscar culpables,si no solucions i admetre els errors de cada part.Com ja he dit amb moltes ocasions,el futbol femení estar encara molt discriminat,però no ès pot anar de victimes i dir q perque una part de gent ho discrimini,éshem de rendir.

Et deixò un comentari de la setmana passada al nostre blog:

Referent al tema inicial, i amb els anys que porto lluitant per aquest esport considero que hi ha molt per canviar:
1º unificació de totes les persones que volem fer alguna cosa per aquest esport, no anar cadasqun pel seu camí
2º compromís, estic d'acord que es un hobby i un esport en el que no es guanya res però la gent de vegades es molt POC FORMAL i això és veu reflectit a poca gent als entrenos i partits, conseqüencia: passotisme de la resta de jugadores i normalment no acaba bé.
3º disciplina, hi ha gent que si que saps que es aixó però la gent q comença, o moltes d'elles venen per divertir-se i pasar-ho bé, pero considero que es pot pasar bé i se disciplinada (nuria i cac mira que hem faltat poc a entrenar nosaltres ehh?? i mira que ho pasavem bé, jajajaja)
4º CREACIÓ D'UNA SECCIÓ FEMENINA DINTRE DE LA FEDERACIÓ QUE PUGUI DECIDIR PER ELLA MATEIXA I NO PER LA JUNTA GENERAL QUE MOLT DELS CLUBS QUE HI HAN NI TENEN IDEA DELS FEMENINS, I NO ENTENC PQ HAN DE DECIDIR ELLS.

Però sobretot sobretot UNIFICACIÓ de tots els equips femenins, perquè UNIÓ FA FORÇA i aixó encara no s'ha fet. Si tots fossim alhora segur que canviariem moltes coses.

Desprès d'una dècada lluitat, moltes vegades penses si val la pena les hores perdudes i moltes vegades penses aixó no canviarà mai i es pasa el cap llençar la tovallona, però com es un esport que estimu i m'ha donat tantes satisfaccions sempre hi ha alguna coseta que et fa continuar.

Són solucions...

22 d’abril, 2008 13:01  
Anonymous Anònim said...

Que no dic que les jugadores no tinguin part de culpa!!! només dic que mentre no es jugui a parts iguals no crec que se les hagi de jutjar tan, simplement!!!!

Només parlo d'igualtat en el tracte!!!

Si estic d'acord amb vosaltres!!

22 d’abril, 2008 13:04  
Blogger Teresa said...

jajaj pobre Paula, ara quedaras com "Paula la radical". En el fons per molt que diguem coses diferents tots estem d'acord.

Carlos, la setmana passada ja vaig estar seguint tota aquesta "polèmica" per sobre, però justament aquest post no el vaig llegir, i estic completament d'acord en tots els aspectes. Ara mira parlant d'això m'he ficat a la web de la fcf per veure el què hi ha del futbol femení, i n'hi ha tant poc, que m'ha fet emprenyar encara més.
Això de crear una secció femenina, crec que seria un primer i gran pas. Perquè sinó això de anar fent mica en mica és molt lent! Jo amb els 9-10 anys que fa que jugo he notat tant poc canvi que fa llàstima.. La solució és un canvi fort, important i radical.
Sempre se n'ha parlat molt d'aquests temes, i sobretot que ara hi han fòrums. Però crec que com tot s'ha de parlar menys i actuar més. Algú té alguna proposta per la federació? jeje

22 d’abril, 2008 13:17  
Anonymous Anònim said...

Teresa...tranquil.la, fa temps que em consideren la d'opinions radicals...

El meu pecat és ser optimista i radical!! ep...però jo contenta i feliç eh???

Vinga, ens veiem!

22 d’abril, 2008 13:24  
Anonymous Anònim said...

jejejeje..no canviaras Paula!

Teresa ,ella és radical,molt optimista i en el fons bona noia,sempre protesta però no falla mai.Si tothom fos com ella,mès força tindria el futbol femení.Bueno una mica menys radical,encara que per una vegada a dit que tambè pensava com jo.Poc a poc...jejejeje

carlos

22 d’abril, 2008 14:52  
Anonymous Anònim said...

Si el món estigués controlat per dones tot aniria millor! almenys les coses serien més lògiques!!!!!

JAJAJAJAJAJAJ

I no em considero feminista

HE DIT

22 d’abril, 2008 15:05  
Anonymous Anònim said...

Apa,radical II...

22 d’abril, 2008 15:06  
Anonymous Anònim said...

Radicalíssissima... ;)

22 d’abril, 2008 15:08  
Anonymous Anònim said...

Carlos m'he emocinat....mmmmmmmmmmmmmmmmmm....gràcies!!!!!

Muaaaaaa

Paula

22 d’abril, 2008 15:58  
Anonymous Anònim said...

Si us plau, no utilitzeu l'expressió "secció femenina" diguem una altra cosa com ara "secció de futbol femení" o "branca de futbol femení" o "departament" o el que vulgueu.

Coses meves de l'època fosca d'aquest país. La gent de la meva generació i anteriors saben a què em refereixo.

Hi ha mecanismes per fer canvis a la Federació. Abans de les assemblees Generals els clubs presenten propostes i es voten a les assemblees. Però abans de presentar una proposta s'ha de tenir ven estudiada i meditada, perquè s'hauran de buscar suports defensar-la i justificar-la. Per tant, el primer es que entreu a les Juntes dels vostres respectius clubs, si no ho feu les coses no canviaran o ho faran molt lentament.

Antoni.

22 d’abril, 2008 16:56  
Anonymous Anònim said...

Seria interessant conèixer la versió del Club, perquè també ha retirat aquesta temporada un cadet, un infantil , un aleví i un benjamí masculins, a la primera volta, segons consta a la web de la Federació.

23 d’abril, 2008 09:32  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home